Kuřecí steak s omáčkou Alfredo

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2414 KJ
bílkovina
51 g
tuky
38 g
nasycené mastné kyseliny
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
sacharidy
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
328 mg
draslík
297 mg
cholesterol
181 mg
vápník
126 mg
hořčík
65 mg
sodík
5 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Kuřecí steak

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 50g máslo
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • Omáčka Alfredo

  • 50 g másla
  • 100 g parmazánu
  • 100 ml smetany
  • 2 česnek
  • sůl
  • pepř

Postup:

Kuřecí steak:

  1. Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvilku odpočinout.

  2. Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme kuřecí prsa. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme kousek studeného másla, snítku tymiánu a až začne máslo pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.

  3. Přeložíme steaky na pekáček i s tymiánem a přidáme do trouby při teplotě 170 °C na 3 až 4 minuty .

  4. Steaky vytáhneme z trouby a necháme dvě minutky odpočinout. Nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a můžeme servírovat.
  5. Pokud se stane, že steak je po vytažení a naříznutí ještě růžový, dejte ho zpět do trouby dopéct.

Omáčka Alfredo:

  1. Do rendlíku vložíme kousek másla a necháme rozpustit.
  2. Přidáme nasekaný česnek a orestujeme do zlatova - pouze na mírném plameni, aby nezhořkl.
  3. Po chvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu.
  4. V okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme.
  5. Přidáme čerstvě mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný.
  6. Omáčka je výborná k masu nebo jen k těstovinám.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.