brokolicový krém

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 5 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1501 KJ
tuky
22 g
sacharidy
18 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
7 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
970 mg
fosfor
202 mg
vápník
194 mg
hořčík
54 mg
sodík
24 mg
cholesterol
20 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 50 g hladké mouky
  • 2 l zeleninový vývar
  • 1 kg brokolice
  • 3 dl smetany na šlehání
  • muškátový květ
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Nástroje

    kastrol

Postup:

  1. Z brokolice odkrájíme růžičky, košťál nakrájíme větší kousky
  2. Do poloviny zeleninového vývaru vložíme kusy košťálu, a vaříme 20- 30 minut.

  3. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, za stálého míchání přisypeme mouku, chvilku restujeme a zalijeme zbylou polovinou chladného vývaru nebo vody. Promícháme a a přivedeme k varu. Přilejeme horký zcezený vývar, ve kterém jsme vařili košťály.Vaříme na mírném ohni , za stálého míchání nejméně 10 – 5 minut, aby nebyla v chuti cítit mouka.

  4. potom vložíme růžičky brokolice, necháme znovu přejít varem, ale jen chvíli..když se brokolice vaří déle, tak ztmavne a polévka není hezky zelená..nakonec rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a můžeme podávat

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.