Rajská polévka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 2 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1019 KJ
tuky
20 g
sacharidy
13 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
cukry
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
lepek
1 g
bílkovina
1 g
cholesterol
60 mg
draslík
27 mg
fosfor
13 mg
vápník
8 mg
hořčík
5 mg
sodík
5 mg

Ingredience

  • 100 g rajského protlaku
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • trocha moučkového cukru
  • Sůl
  • Citronová štáva
  • Jíška

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 60 g másla

Postup:

  1. Na rozehřáté máslo dáme jemně nasekanou cibulku a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, přidáme 1 litr vody a důkladně rozmícháme.
  3. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a krátce povaříme. Dochutíme cukrem a citronovou štávou. Dle potřeby můžeme zahustit máslovou jíškou.
  4. Příprava jíšky : na pánvičku na rozpuštěné máslo dáme cca 2 lžíce hladké mouky a mícháme dokud jíška není světle hnědá.
  5. Jako zavářku můžeme použít vařenou rýži.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.