Gemerské gule

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
Celkově: 40 minut
Gemerské gule - že vám to nic neříká? Tak zkuste, jak výborné jsou se špenátem, nebo třeba jen s pečeným masem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4289 KJ
sacharidy
142 g
tuky
36 g
bílkovina
32 g
vláknina
12 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
trans mastné kyseliny
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
draslík
2,436 g
sůl
2 g
sodík
1,048 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
759 mg
hořčík
384 mg
vápník
245 mg
železo
231 mg
cholesterol
70 mg
mangan
23 mg
zinek
11 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 200 g polohrubá mouka
  • 200 g hladká mouka
  • 250 g ​​vepřového uzeného masa
  • 2 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • 1 PL majoránka
  • trochu soli
  • 2 cibule
  • 2 PL vepřového sádla
  • 150 g uzená slanina
  • 1 kg kysané zelí
  • sůl
  • kmín
  • bobkový list

Postup:

  1. 500 g uvařených a 500 g syrových brambor nastrouháme na jemno.
  2. Přidáme 2 vejce, následně 200 g hladké a 200 g polohrubé mouky, dále 5 prolisovaných stroužků česneku, 250 g pomletého uvařeného uzeného masa, přisypeme 1 PL majoránky, sůl a všechno pěkně zamícháme.
  3. Formujeme kuličky ve velikosti vejce.
  4. Vaříme v osolené vodě - když vyplavou, povaříme ještě 3-5 min.
  5. Mezitím na pánvi opečeme 150g nadrobno nakrájené kostičky slaniny a dvě cibule.
  6. 1 kg kysaného zelí opečeme na vepřovém sádle, ochutíme kmínem a bobkovým listem.
  7. Vybereme gulky z vody a omastíme výpekem ze slaniny.
  8. Překrojené gulky podáváme na zelí, přelité cibulkou a slaninou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.