Tradiční trdelník s ořechy

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Všichni ho určitě znáte hlavně z trhů, jak krásně voní, když projdete okolo stánku. Teď si ho můžete udělat hezky sami doma.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4184 KJ
tuky
87 g
sacharidy
43 g
bílkovina
8 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
684 mg
fosfor
475 mg
hořčík
177 mg
vápník
142 mg
cholesterol
27 mg
sodík
25 mg
zinek
4 mg
železo
3 mg
mangan
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 800 g tuku
  • 100 g ořechů ( mletých )
  • 1 droždí
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • trocha skořicového cukru

Nástroje

    Zavařovací sklenice
    Alobal
  1. Připravíme si v misce kvásek. Rozdrolíme do něj droždí, posypeme ho trochou moučkového cukru a zalijeme lžící vlažného mléka.
  2. Než kvásek vykyne - cca 15 minut - tak si zbylé ingredience smícháme v míse.
  3. Přidáme kvásek a vytvoříme krásné a jemné hladké těsto.
  4. To necháme na teplem místě kynout cca 30 minut.
  5. Nyní si můžeme připravit skleničky.
  6. Ty si obalíme v alobalu.
  7. Když těsto nakyne...
  8. ...tak ho rozválíme na tenký plát.
  9. Nakrájíme ho na proužky cca 3 cm široké. Těmito proužky obmotáme skleničku s alobalem.
  10. Potřeme vajíčkem a obalíme ve skořicovém cukru.
  11. Postavíme na plech.
  12. Troubu si předehřejeme na 170° a pečeme cca 8-10 minut.

Je to velmi jednoduchý recept a určitě si ho oblíbíte a rádi si ho pro sebe i své dětičky uděláte za pár korun doma, než na trzích :-). Dobrou chuť!
Z této dávky jsem udělala asi 10 velkých trdelníků a 10 malých. Můžete těsto točit třeba i na trubičky na kremrole.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.