Bramborovo-celerová polévka

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1036 KJ
sacharidy
33 g
tuky
5 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
cukry
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,084 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
176 mg
fosfor
172 mg
hořčík
74 mg
sodík
28 mg
cholesterol
15 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 450 g řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka
  • špetka muškátového oříšku
  • 5 g slaniny

Postup:

  1. Brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer si oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Do hrnce si dáme zpěnit máslo, přidáme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Přidáme brambory, celer, okmínujeme a orestujeme. Zalijeme vývarem, ochutíme a vaříme do změknutí.
  3. Stáhneme z ohně a přidáme do polévky hrst petrželky a rozmixujeme. Někdo může ještě přecedit.
  4. Přilijeme smetanu a vrátíme na chviličku na sporák, jen prohřát.
  5. Na pánvi si usmažíme tenký plátek slaniny a můžeme podávat. Nalijeme polévku a navrch dáme plátek slaniny a posypeme muškátovým oříškem (s tím opatrně, je výrazné chuti a stačí maličko).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.