Cibulový koláč

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 35 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5750 KJ
sacharidy
110 g
tuky
93 g
nasycené mastné kyseliny
44 g
cukry
28 g
mononenasycené mastné kyseliny
24 g
bílkovina
24 g
vláknina
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
853 mg
fosfor
477 mg
sodík
329 mg
vápník
262 mg
cholesterol
189 mg
hořčík
104 mg
železo
6 mg
zinek
6 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • špetka cukru
  • 1 balení sušeného droždí
  • 375 g hery
  • 5 vajec
  • 10 dkg slaniny
  • 1 kg cibule
  • 2 jablka
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • trocha kajenského pepře
  • muškátový oříšek

Postup:

  1. Smícháme mouku a sušené droždí do mísy. Ohřejeme mléko a rozehřejeme v něm 100 g Hery, špetku cukru a soli. Přidáme vejce a vypracujeme z přísad hladké těsto. Přikryjeme těsto vlhkým hadříkem a necháme kynout asi 30 minut na teplém místě.
  2. Oloupeme cibuli a polovinu nakrájíme na tenké kroužky.
  3. Rospusťíme 25 g Hery v hrnci, přidáme cibuli a osmahneme na mírném ohni se slaninou na kostičky. Necháme vychladnout.
  4. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  5. Umyjeme jablka, odstraňíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky.
  6. Plech vymažeme tukem.
  7. Těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu a vložíme do formy/na pekáč.
  8. Smícháme 250 g rostlinného tuku Hera, 4 vejce, sůl, špetku kajenského pepře a muškátový oříšek. Vmícháme do cibule se slaninou, přidáme jablka, cibuli a směsí vyplňíme formu.
  9. Koláč pečeme dozlatova asi 35 minut v předehřáté troubě na 200 stupnů.
  10. Když máme koláč hotový, nakrájíme ho na plechu na kostky a můžeme podávat - buď samotný, nebo jako přílohu k dobrému masu. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.