Krabí salát s chřestem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
270 KJ
bílkovina
8 g
sacharidy
4 g
tuky
1 g
sodík
444 mg
draslík
167 mg
vápník
84 mg
fosfor
68 mg
hořčík
23 mg
cholesterol
5 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 500 g chřestu
  • 2 jarní cibule
  • 1 citron
  • trochu kopru
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • Špetka kurkumy
  • 150 g krabího masa
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Krabí maso můžeme nahradit krabími tyčinkami, v každém případě si jej nejdříve předvaříme.
  2. Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Dáme vařit do osolené vody, při mírné teplotě 20 minut. Vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
  3. Cibulku nakrájíme na tenké plátky. Citron omejeme, okrájíme kůru na tenké proužky a dužinu vymačkáme.
  4. Chřest smícháme s cibulkou, citronovou kůrou a krabím masem, které jsme předtím nakrájeli na kousky. Dochutíme citronovou štávou, solí a pepřem.
  5. Na jemno nakrájený kopr smícháme s jogurtem a kurkumou. Dresing nakapeme na salát a ručně promícháme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.