Zelné placky

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Placky ze zelí, mouky a škvarků
Zelné placky
Zelné placky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1625 KJ
sacharidy
57 g
bílkovina
26 g
tuky
5 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
sodík
249 mg
draslík
207 mg
fosfor
103 mg
vápník
47 mg
hořčík
37 mg
cholesterol
4 mg
železo
1 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g kysaného zelí
  • 100 g škvarků
  • 300 g hladké mouky
  • sůl
  • kmín

Postup:

  1. Zelí vymačkáme a pokrájíme na malé kousky. Teprve pokud bude těsto příliš suché a drobivé, trochu zelné šťávy do něj přidáme. Místo kysaného zelí můžeme použít také sladké uvařené bílé zelí.
  2. Škvarky umeleme na strojku. Zajímavá je i varianta, kdy místo 100 g pomletých škvarků použijeme 50 g sádla a 50 g škvarků vcelku (to se hodí nejlépe pro malé dobré škvarky).
  3. Suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které rozválíme na vále a rozkrájíme na placky velikosti dlaně. Můžeme vykrajovat kolečka hrnkem, nebo těsto nevyválíme, ale placky vytvarujeme ze lžicí ukrajovaných bochánků.
  4. Pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.