Tournedos Rossini

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2174 KJ
bílkovina
45 g
sacharidy
24 g
tuky
22 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
2,841 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
643 mg
vápník
603 mg
cholesterol
222 mg
sodík
217 mg
hořčík
172 mg
železo
32 mg
zinek
10 mg
měď
5 mg
mangan
4 mg

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 200 g husích jater
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 100 g toustového chleba
  • 2 červené cibule
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 žampion
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Hrst petrželky
  • Olej
  • Sůl

Postup:

  1. Plátky uzeného boku, husích jater, nakrájenou cibuli a žampion na plátky postupně orestujeme na oleji a dáme stranou.
  2. Pánev se zbylým výpekem zaprášíme moukou a uděláme hnědou jíšku. Přilejeme víno, přidáme nakrájenou petrželku, protlak a vrátíme cibulku. Podle chuti osolíme a vše rozmixujeme a propasírujeme na hladkou omáčku.
  3. Maso nakrájíme na 4 stejné špalíky, osolíme ze všech stran, omotáme osmahnutým plátkem uzeného boku a osmažíme střídavě asi 4 minuty z každé strany (otáčíme po jedné minutě na každé straně) na pánvi s olejem.
  4. Plátky chleba osmahneme na sucho na pánvi z obou stran.
  5. Servírování - na opečený chleba dáme osmahnutý plátek masa, na něj dáme plátek husích jater, ozdobíme dvěma plátky žampionu a podlejeme omáčkou. Na pravé Toumedos se používají bílé lanýže, můžete zkusit až je seženete.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.