Pikantní krevetová polévka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
666 KJ
sacharidy
20 g
bílkovina
8 g
cukry
7 g
vláknina
1 g
sůl
1 g
draslík
692 mg
fosfor
180 mg
sodík
119 mg
vápník
60 mg
cholesterol
59 mg
hořčík
55 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g brambor
  • 150 g krevet
  • 2 rajčata
  • 6 malých kukuřiček ve slaném nálevu
  • Snítka koriandrových lístků
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 3 cHilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 Zázvor (kousek)
  • Sůl

Postup:

  1. Do hrnce s rybím vývarem přidáme nadrobno nakrájené papričky, utřený česnek, limetkovou šťávu, oloupaný zázvor nakrájený na plátky a cukr.
  2. Uvedeme do varu, přidáme klásky kukuřice, nakrájenou mrkev a brambory. Mírně osolíme a vaříme, dokud není zelenina měkká.
  3. Do polévky přidáme lístky koriandru, nakrájená oloupaná rajčata, krevety a povaříme 10 minut.
  4. Podáváme horké.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.