Telecí Karé

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2659 KJ
bílkovina
51 g
sacharidy
30 g
tuky
29 g
cukry
17 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
963 mg
fosfor
540 mg
sodík
213 mg
cholesterol
212 mg
vápník
98 mg
hořčík
87 mg
zinek
7 mg
železo
4 mg

Ingredience

  • 1 kg telecího masa
  • 500 g jablek
  • 100 g šalotky
  • 200 ml masového vývaru
  • 30 g lučiny
  • 15 g cukru
  • 1 lžíce másla
  • Olej
  • Tymián
  • Pepř
  • Sůl
  • 50 ml kalvadosu (jablečná pálenka)

Postup:

  1. Maso vcelku osolíme, opepříme, opečeme na oleji ze všech stran a vložíme do pekáče.
  2. Polovinu jablek nakrájíme na čtvrtky, vyřízneme jadřince, obložíme maso.
  3. Přihodíme celé šalotky, tymián, přelejeme vývarem a malou částí kalvadosu.
  4. Pečeme při vyhřáté troubě na 170 stupnů 30 minut.
  5. Upečené maso vyjmeme, výpek zjemníme lučinou a vše přecedíme.
  6. Zbylou část jablek oloupeme, zbavíme jadřinců, rozkrájíme na kostičky a na pánvi s rozehřátým máslem a cukrem necháme zkaramelizovat. Přilejeme zbytek kalvadosu a jablka oflambujeme.
  7. Jablka i s omáčkou přidáme k masu a podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.