Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Šťavnatý kus kuřecího s příchutí voňavé slaniny - proč ne

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2620 KJ
bílkovina
54 g
tuky
31 g
sacharidy
27 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
sodík
434 mg
cholesterol
180 mg
draslík
132 mg
fosfor
96 mg
vápník
33 mg
hořčík
8 mg

Ingredience

  • 800 g kuřecích prsou
  • 200 g uzené anglické slaniny na plátky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivový olej
  • 300 g rýže parboiled
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 řapík celeru
  • 1/2 lžíce hladké mouky
  • trochu zelené petržele

Postup:

  1. Kuřecí prsa osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej s 1/3 másla a prsa na něm krátce opečeme.
  3. Zabalíme je do slaniny a dáme na pekáček do trouby na 200 °C 6 - 8 minut.
  4. Na pánev, na které jsme maso opékali, přidáme kousek másla, rozmícháme a tím si připravíme jíšku. Tu zalijeme částí chladného vývaru a rozšleháme. Přivedem k varu a necháme pár minut probublat.
  5. Rýži uvaříme podle návodu.
  6. Zeleninu nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na drobné kostičky. Na zbytku másla ji opečeme do zlatova, zalijeme zbytkem vývaru na smícháme s uvařenou rýží.
  7. Neuděláme chybu, když přidáme trochu zelené petrželky.
  8. Upečený steak nakrájíme na plátky, a podáváme podlitý připravenou šťávou se zeleninovou rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.