Plněná krůta

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 240 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
893 KJ
tuky
20 g
bílkovina
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sacharidy
2 g
sůl
1 g
draslík
308 mg
sodík
290 mg
fosfor
142 mg
cholesterol
53 mg
vápník
35 mg
hořčík
24 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 malá krůta
  • 350 g žampiónů
  • 50 g másla
  • 200 g anglické slaniny
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 bobkový list

Postup:

  1. Připravíme nádivku: na pánvi si opečeme na kostičky nakrájenou slaninu na troše oleje. Přidáme oloupané, očištěné, nakrájené žampióny, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a chvilku podusíme.
  2. Necháme prochladnout.
  3. Omytou krůtu zevnitř osolíme a nacpeme nádivkou, uzavřeme, osolíme venek krůty a dáme do pekáče.
  4. Podlejeme vodou a přidáme máslo. Přiklopíme a pečeme pomalu tak 4 hodiny na 150 stupňů.
  5. Často podléváme vodou a krůtu poléváme výpekem. Pečeme, až je krůta měkká.
  6. Jako přílohu podáváme rýži.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.