Plněná krůta
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 893 KJ
- tuky
- 20 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sacharidy
- 2 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 308 mg
- sodík
- 290 mg
- fosfor
- 142 mg
- cholesterol
- 53 mg
- vápník
- 35 mg
- hořčík
- 24 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 malá krůta
- 350 g žampiónů
- 50 g másla
- 200 g anglické slaniny
- Sůl
- Pepř
- 1 bobkový list
Postup:
- Připravíme nádivku: na pánvi si opečeme na kostičky nakrájenou slaninu na troše oleje. Přidáme oloupané, očištěné, nakrájené žampióny, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a chvilku podusíme.
- Necháme prochladnout.
- Omytou krůtu zevnitř osolíme a nacpeme nádivkou, uzavřeme, osolíme venek krůty a dáme do pekáče.
- Podlejeme vodou a přidáme máslo. Přiklopíme a pečeme pomalu tak 4 hodiny na 150 stupňů.
- Často podléváme vodou a krůtu poléváme výpekem. Pečeme, až je krůta měkká.
- Jako přílohu podáváme rýži.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.