Zapečený květák s bešamelem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2358 KJ
tuky
48 g
bílkovina
19 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
sacharidy
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
sodík
449 mg
vápník
371 mg
fosfor
296 mg
draslík
206 mg
cholesterol
95 mg
hořčík
31 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka muškátového oříšku
  • 160 g nivy
  • Trochu pažitky (na posypání)
  • PRO NEVEGETARIÁNY:

  • 200 g anglické slaniny

Postup:

  1. Nejprve si očistíme a rozkrájíme květák na růžičky. Ten uvaříme v osolené vodě.
  2. V hrnci si necháme rozehřát máslo, zaprášíme ho moukou a rozmícháme s mlékem, smetanou a hořčicí.
  3. Za stálého míchaní necháme projít varem, okořeníme, dáme muškátový oříšek a nastrouháme nivu.
  4. Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme květák (kdo chce, může na květák dát plátky slaniny).
  5. Zalijeme připraveným bešamelem.
  6. Dáme do předehřáté trouby na 180° cca 30 minut.
  7. Servírujeme s nasekanou pažitkou.
  8. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.