Karbanátky z krutího masa a špenátem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2043 KJ
tuky
31 g
bílkovina
29 g
sacharidy
21 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
202 mg
fosfor
129 mg
sodík
121 mg
vápník
73 mg
hořčík
40 mg
cholesterol
32 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 200 g špenátu listového
  • 500 g krutího masa (mleté)
  • 1 vajíčko
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml oleje

Postup:

  1. Listový rozmražený špenát dáme na pánev a krátce podusíme. Můžeme přecedit, abychom odstranili zbytečnou šťávu.
  2. Do mísy si dáme mleté maso a všechny ingredience k němu přidáme.
  3. Vše pořádně promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku (ne příliš, moc aby nebyly tvrdé).
  4. Tvoříme karbanátky a smažíme z obou stran na oleji.
  5. Po usmažení je dávám na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
  6. Podáváme s jak koliv upravenými brambory. Máme k tomu rádi majonézu. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.