Filety z Ajašské tresky v kořeněné panádě

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 40 minut
Vaření: 30 minut
Filety s tresky a bramborová kaše.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4318 KJ
tuky
81 g
sacharidy
43 g
bílkovina
31 g
polynenasycené mastné kyseliny
15 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
559 mg
cholesterol
233 mg
fosfor
220 mg
vápník
129 mg
hořčík
80 mg
sodík
55 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g tresky (mražený blok)
  • 200 g brambor
  • 100 ml oleje
  • 150 ml šlehačky (33 % )
  • 2 vajíčka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíci bramborového škrobu
  • 1 lžíce másla
  • trocha soli
  • trocha pepře (bílého)
  • 1 lžíci červené papriky (mleté)
  • trocha kukuřičné strouhanky

Postup:

  1. Mraženou tresku necháme povolit, ale jen tak na půl - abychom ji mohli obalit v panádě.

  2. Příprava panády:

    1. Do mísy dáme hladkou mouku, bramborový škrob, mletou papriku, sůl, pepř, vajíčko a vymícháme huščí těstíčko (kdyby bylo moc husté, můžem zředit mlékem nebo pivem).
  3. Tresku ještě jemně osolíme, namočíme do těstíčka, obalíme v kukuřičné strouhance a dáme smažit na rozehřátý olej.
  4. Smažíme pomalu z každé strany cca 5 minut.

  5. Bramborová kaše:

    1. Brambory oloupeme, umejeme a dáme vařit do osolené vody (cca 20 minut).
    2. Slejeme a ještě do teplých brambor dáme máslo a rozmačkáme. Pak začneme přilévat šlehačku a mixujeme do hladké kaše.
  6. Jako oblohu kyselé okurky, nebo čerstvou zeleninu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.