Ingredience chléb
Chléb patří k základním potravinám připravovaným pečením . Těsto se vypracuje minimálně ze dvou surovin - voda a mouka.Ve většině případů je nutná jedlá sůl a kvásek.Typy chleba - žitný , pšenično žitný, celozrný , pšeničný , vícezrný .
Hermelín s cibulkou na černém pivu
může být i Camembert nebo Encián
Katův šleh s chlebáčky
Katův šleh s chlebáčky - oblíbený český KAŤÁK, ale přílohu zvolíme trochu netradiční.
Topinka trochu jinak
Topinka s masem
Smaženka
Máte doma už více dnů chléb? Nevyhazujte ho! ideální k rychlé večeri s hořčicí a vajíčkem.
Bryndzová polévka
Polévka z bryndzy a brambor dochucená pažitkou, podávaná s osmaženým chlebem
Zapečené topinky s vejci a bešamelem
Smažené topinky pokladené vejci natvrdo, potřené bešamelovou omáčkou a zapečené v troubě
Máši tatarák
Za pravým tatarákem není potřeba chodit jen do restaurace, a už vůbec se nemusíte bát si jej doma přpravit tak, jak vám chutná.
Pivní polévka
Pivní polévka s chlebem
Vepřové koleno s jablečným křenem
Není moc dietní, ale velmi dobré. Česká hospodksá klasika, kterou si ale stejně chutně můžete dopřát i doma.
Dýňová polévka
Polévka z dýně Hokaido s opečeným chlebem a anglickou slaninou.
Česká cibulačka
Česká cibulačka s opečenými chlebovými kostičkami
Topinka se smaženicí
Topinka se smaženicí z hub a vajec - v jednoduchosti je síla, a čím víc česneku, tím silnější
Kmínová polévka
Polévka uvařená z brambor dochucená kmínem zahuštěná vejcem podávaná s osmaženými kousky chleba
Česnečka
Polévka, která zahřeje
Vymazlené pivní buřty
Báječné pivní buřtíky na tmavém pivu a kečupu, zapečené v pekáčku s opečeným chlebem