Paštika z kuřecích jater

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 25 minut
Vaření: 90 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1664 KJ
tuky
29 g
bílkovina
21 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
sacharidy
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
531 mg
fosfor
410 mg
draslík
332 mg
sodík
272 mg
vápník
107 mg
hořčík
32 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 300 ml mléka
  • 100 g slaniny (a pár plátků bokem)
  • 1 cibule
  • 2 žloutky
  • 125 g másla (přepuštěného)
  • 1/2 lžíce koření
  • 50 g strouhanky

Nástroje

    Forma na paštiku

Postup:

  1. Játra omyjeme a vložíme do misky, zalijeme mlékem. Necháme několik hodin namočená a potom játra očistíme od blan.
  2. Slaninu si nakrájíme a dáme na pánev, kde si ji vyškvaříme.
  3. Vložíme jemně pokrájenou cibulku, necháme ji zesklovatět, vypneme plamen a necháme zchladnout.
  4. V mixéru našleháme žloutky a polovinu zchladlého přepuštěného másla. Přidáme pokrájená játra, slaninu s cibulkou, koření, strouhanku, osolíme, opepříme, a mixérem mixujeme na velmi jemnou hmotu.
  5. Formu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky slaniny.
  6. Směs nalijeme do tří čtvrtin. Formu vložíme do pekáče s vodou a pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni asi hodinu a půl.
  7. Vychladlou paštiku zalijeme přepuštěným máslem a necháme v chladu ztuhnout (kdo nechce, nemusí už máslem přelévat).
  8. Podávané s čerstvou bagetkou a komponovanými brusinkami. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.