Kapr na modro

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1340 KJ
bílkovina
44 g
tuky
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
sacharidy
3 g
sůl
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
draslík
849 mg
fosfor
701 mg
cholesterol
182 mg
vápník
146 mg
sodík
107 mg
hořčík
91 mg
zinek
9 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 1 kg kapr
  • 1 l vody
  • 5 lžic octa
  • 1 lžíce soli
  • 1 cibule
  • 100 g kořenové zeleniny
  • pepř
  • nové koření
  • tymián

Postup:

  1. Kapra očistíme, a bez hlavy a páteře buď naporcujeme, nebo necháme vcelku. Do pekáče ho dáme kůží nahoru. Poléváme ho vařícím octem, dokud kůže nezmodrá. Potom ho přikryjeme druhým pekáčem a necháme chvíli stát.
  2. V kastrolu mezitím uvaříme vodu se solí, kořením a zeleninou a povaříme ji asi 10 minut.
  3. Vodou přelijeme kapra a mírným varem jej uvaříme.
  4. Hotového kapra vyjmeme na talíř a pokropíme rozpuštěným máslem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.