Šoulet s trhaným kachním masem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2658 KJ
- sacharidy
- 44 g
- tuky
- 38 g
- bílkovina
- 27 g
- cukry
- 27 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 6 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 914 mg
- fosfor
- 457 mg
- sodík
- 190 mg
- vápník
- 118 mg
- cholesterol
- 113 mg
- hořčík
- 96 mg
- železo
- 14 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kachna
- 300g kroupy větší
- 200g hrách
- 200g bílé fazole
- 6 stroužků česneku
- 3 cibule
- kmín
- majoránka
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
Postup:
- Kačenu rozpůlíme, z obou stran osolíme, okmínujeme a necháme chvilku odpočinout.
- Jednu cibuli nakrájíme na plátky, nasypeme na dno pekáčku s trochou kmínu a obě poloviny kachny položíme na pekáček kůží nahoru.
- Dáme péci na 140 °C cca 2 hodiny, dle velikosti, do měkka.
- Kroupy, hrách i fazoli namočíme do studené vody, vše zvlášť, nejméně na 4 hodiny.
- Poté uvaříme do měkka a osolíme až k závěru.
- Kačeny vytáhneme z trouby a obereme maso z kostí.
- K obraným kostem, přidáme mrkev, cibuli a celer, zalijeme 1 litrem vody, osolíme a dáme na 90 minut vařit. Zcedíme, zredukujeme na požadovanou chuť a tím si připravíme základ na sos.Necháme chvilku vychladit.
- Sádlo z pekáčku slijeme do jednoho kastrolku a výpek s připečeninami a cibulkou, na které jsme kachnu pekli, do druhého kastrolku.Pomůžeme si stěrkou nebo lžíci, abychom z pekáčku dostali všechno, pokud možno
- Na sádle v kastrolku opečeme druhou cibuli, nakrájenou na drobno, do zlatova.
- Přidáme nasekaný česnek a ještě krátkou chvilku zarestujeme.
- Nasypeme zcezené uvařené fazole, hrách i kroupy a promícháme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a přemístíme do pekáčku od kachen.
-
Dáme zapéci na 180 °C cca 25 - 35 minut do zlatova. Na posledních pár minut poklademe šoulet obraným kachníme masem a necháme v troubě prohřát. Stačí pár minut před podáváním.
- Kastrolek s výpekem dáme na sporák, a restujeme tak dlouho, až se odpaří veškerá tekutina. Celé chvilku opékáme do zlatova.
- Přidáme lžíci hladké mouky, orestujeme do hněda. Nalijeme trochu zchlazeného kachního vývaru, rozšleháme metličkou a necháme provařit.
- Hustotu a množství šťávy můžeme redukovat přidáním vývaru.
- Na talíř dáme šoulet pokladený pečeným masem, přelijeme kachním sosem, připraveným z vývaru z kačeních kostí a můžeme podávat.
- Například s nějakým lehkým listový salátkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Žampionový krém
Gnocchi alľ Amatriciana
Hovězí na červeném karí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.