Dědovo tajemství

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3122 KJ
bílkovina
54 g
tuky
51 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
sacharidy
15 g
cukry
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
732 mg
vápník
421 mg
fosfor
405 mg
hořčík
58 mg
cholesterol
45 mg
zinek
3 mg
železo
3 mg
sodík
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 800 g kotlety (bez kostí)
  • 500 ml zeleninového leča (sterilované)
  • 1 cibule
  • česnek (několik stroušků)
  • 60 ml oleje
  • 60 g rajského protlaku
  • 100 ml piva
  • 200 g nivy
  • pepř
  • sůl
  • oregano

Postup:

  1. Maso omejeme, očistíme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme kraje, aby se nám maso při pečení nekroutilo.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme osolené, opepřené maso a orestujeme z obou stran. Maso vyndáme a do výpeku dáme rajský protlak, zeleninové lečo, nahrubo drcený česnek, pivo a povaříme cca 3 minuty.
  3. Dochutíme pepřem, solí a oreganem.
  4. Maso vrátíme a prohřejeme.
  5. Tuto dědovu pochoutku položíme: na dozlatova opečenou topinku, potřenou česnekem a polité šťávou se zeleninou. Nakonec posypeme strouhanou nivou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.