Babiččina uzená rýžová polévka
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2758 KJ
- tuky
- 63 g
- sacharidy
- 12 g
- bílkovina
- 9 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 3 g
- vápník
- 942 mg
- sodík
- 746 mg
- fosfor
- 476 mg
- draslík
- 432 mg
- hořčík
- 377 mg
- železo
- 30 mg
- zinek
- 17 mg
- mangan
- 12 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 500 g uzeného masa (nejlépe vepřové kýty, krkovice nebo kolena)
- 2 mrkev
- 2 petržel
- 1 celer
- sůl
- 20 kuliček celého pepře
- 3 bobkové listy
- trochu libečku
- trochu petržele
- trochu pažitky
- 3 litry studené vody
Postup:
- Mrkev a petržel oškrábejte.
- Celer očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti.
- Do hrnce nalijte studenou vodu.
- Vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, koření a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).
- Sporák zapněte na nejnižší stupeň.
- Polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.
- Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu.
- Podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.
- Polévka je celkem hustá, takže klidně nahradí večeři.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí supreme
Špagety Aglio olio a peperoncino
Omáčka Alfredo
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.