Pstruh s koprem a citronem podáváný s vařeným bramborem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut
Skvěle chutná s čerstvě vychlazeným pivem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3537 KJ
tuky
76 g
bílkovina
37 g
nasycené mastné kyseliny
34 g
mononenasycené mastné kyseliny
22 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
869 mg
fosfor
515 mg
cholesterol
290 mg
sodík
113 mg
vápník
85 mg
hořčík
72 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800 g pstruha ( 4 ks )
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g másla
  • 12 plátků citronu
  • trocha kopru
  • trocha soli (hrubozrnný )
  • pepř

Postup:

  1. Pstruhy očistíme , umejeme a otřeme do sucha.
  2. Nasolíme z vnitřní i vnější strany,opepříme.
  3. Do vnitřku pstruhů poklademe plátky citronu a kopr.
  4. Opečeme v pánvi na másle dozlatova.
  5. Během pečení na pánvi občas přelijeme pstruha máslem.
  6. Brambory připravujeme klasickým způsobem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.