Kuřecí játra se žampiony na víně

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
víno je skvělé i na vaření

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2045 KJ
tuky
31 g
bílkovina
30 g
sacharidy
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cholesterol
745 mg
fosfor
431 mg
draslík
399 mg
sodík
120 mg
vápník
115 mg
hořčík
74 mg
železo
13 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecích jater
  • 8 menších žampionů
  • 50 ml oleje
  • 1 červenou cibuli
  • 1 cibuli ( žlutou )
  • 100 ml vývaru
  • 100 ml vína ( kvalitní )
  • 2 lžičky balsamica ( krémové )
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • sůl
  • pepř
  • chilli

Postup:

  1. Očištěná játra spaříme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, kousky jater prudce orestujeme a vyndáme je na talíř.
  3. Do oleje dáme nahrubo nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme žampiony, nakrájené na čtvrtky.
  4. Krátce orestujeme, vrátíme játra , podlijeme vínem ( můžeme použít bílé, já jsem dala sherry), vývarem, přidáme balsamico a krátce podusíme. Na závěr dochutíme solí, chilli, pepřem a trochou cukru.

  5. Podáváme s rösti, americkými bramborami nebo hranolky a zeleninovým salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.