Krůtí maso s bulgurem a cizrnou

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
barevné a zdravé

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3636 KJ
sacharidy
114 g
bílkovina
48 g
vláknina
25 g
tuky
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
774 mg
fosfor
593 mg
vápník
227 mg
hořčík
169 mg
sodík
36 mg
železo
12 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 200 g krůtího masa (prsní řízky)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • červenou papriku
  • žlutou papriku
  • cuketu
  • 2 řapíky celeru
  • 1 chilli papričku
  • 400 g cizrny (konzervovaná)
  • 125 ml bulguru
  • koriandr
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Bulgur uvaříme podle návodu na obalu nebo v rýžovači do mikrovlnky 2 min / 800 W a necháme stát.
  2. Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme, na pánvi na olivovém oleji je opečeme a vyndáme stranou.
  3. Do výpeku dáme česnek, všechnu zeleninu nakrájenou na větší kousky a restujeme jen pár minut, aby zůstala křupavá.
  4. Vrátíme maso na pánev, přidáme zcezenou propláchnutou cizrnu, uvařený bulgur a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a na talíři poházíme koriandrovými lístky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.