Krevety v sýrové omáčce

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut
předkrm nebo večeře pro dva

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3480 KJ
tuky
67 g
bílkovina
43 g
nasycené mastné kyseliny
43 g
sacharidy
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
sůl
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
fosfor
608 mg
vápník
535 mg
draslík
420 mg
sodík
376 mg
cholesterol
318 mg
hořčík
121 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g krevet ( šedých cca 30 kusů )
  • 50 g másla
  • 1 cibuli
  • 200 g smetany
  • 100 g goudy
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř
  • chilli

Postup:

  1. Rozehřejeme pánev a dáme rozpustit máslo.
  2. Na másle zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme moukou a necháme zpěnit.
  3. Vlijeme smetanu, promícháme, přidáme krevety a 2 minuty povaříme.
  4. Ochutíme šťávou vymačkanou z poloviny citronu, osolíme a okořeníme.
  5. Přidáme nastrouhaný sýr ( goudu můžeme nahradit parmazánem) a mícháme dokud se nerozpustí.
  6. Podáváme s opečeným toustem nebo bagetou a plátkem citronu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.