Vaječné ragú

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 3 minut
Vaření: 17 minut
když není chuť na maso

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1697 KJ
tuky
28 g
sacharidy
19 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
537 mg
fosfor
482 mg
vápník
314 mg
cholesterol
290 mg
sodík
226 mg
hořčík
161 mg
železo
28 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 6 vajec
  • 100 g jarních cibulek
  • 150 g žampionů
  • 40 g másla
  • 1 lžička kari
  • 30 g hladké mouky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 300 ml vývaru
  • 150 g hrášku
  • sůl
  • špetka bílého pepře
  • špetka cukru
  • 1 lžíce nasekané pažitky

Postup:

  1. Do hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu, přidáme 1 lžíci octu a vložíme vejce pokojové teploty.
  2. Vaříme 9 minut a vejce přendáme děrovanou naběračkou do ledové vody.
  3. Očištěné žampiony a cibulky nakrájíme, vejce olpupeme.
  4. V hluboké pánvi na másle cibulky a žampiony restujeme asi 2 minuty.
  5. Přidáme kari, zasypeme moukou, promícháme, osmahneme a osolíme.
  6. Zalijeme studeným vývarem, smetanou, promícháme a přivedeme k varu.
  7. Za stálého míchání 5 minut při snížené teplotě povaříme.
  8. Vložíme hrášek, přidáme pepř, pažitku a podle chuti dosolíme.
  9. Do talířů rozdělíme omáčku, přidáme vařená vejce rozkrojená na čtvrtky a posypeme pažitkou.
  10. Podáváme s rýží servírovanou zvlášť v misce.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.