Vaječná pomazánka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Vaření: 15 minut
Celkově: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
766 KJ
tuky
18 g
bílkovina
8 g
sacharidy
4 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
213 mg
fosfor
169 mg
sodík
156 mg
cholesterol
129 mg
vápník
98 mg
hořčík
41 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 80 g majonézy
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 100 g celeru
  • 50 g tvrdého sýra
  • 100 g okurky ( salátová )

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na drobné kousky. Rozetřeme s majonézou. Místo majonézy můžeme použít máslo.
  2. Sýr a celer nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k vajíčkům.
  3. Okořeníme pepřem a solí. Pro výraznější chuť někdy dávám ještě malou lžičku hořčice.
  4. Do pomazánky můžeme pokrájet kyselou okurku, nebo jemně nakrájet syrovou cibuli.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.