Ratattouile

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3387 KJ
sacharidy
94 g
bílkovina
32 g
tuky
31 g
cukry
24 g
vláknina
22 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
sůl
5 g
draslík
2,353 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
559 mg
vápník
484 mg
hořčík
203 mg
cholesterol
48 mg
sodík
36 mg
železo
11 mg
mangan
4 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 2 cuketky
  • 1 lilek
  • 400 g drcená rajčata v konzervě
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 20 g máslo
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • lžička třtinového cukru
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • tymián

Postup:

  1. Lilek a cuketu odkrojíme na koncích a nakrájíme na větší kostky - nesmícháváme.
  2. Papriku na přibližně stejně velké jak předchozí, cibuli na klínky a česnek nasekáme na drobno.
  3. Nejprve na pánvi , na středním ohni opečeme lilek, olejem příliš nešetříme, protože lilek olej do sebe nasákne. Poté co je lilek opečený do zlatova, osolíme a opepříme jej,vyjmeme a odložíme stranou.
  4. Do pánve dolijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a opečeme na něm papriky, osolíme, opepříme a opět je odděláme stranou..následně opakujeme s cuketou..i cibulí.

  5. U česneku stačí do sklovata, aby se nepřipálil a nezhořkl.

  6. Přidáme rajčata a chvilku podusíme.. vrátíme do pánve ostatní opečenou zeleninu, přidáme bylinky (já dávám rozmarýn a tymián, někdo bazalku, někdo provensálské) společně chvilku podusíme, ochutnáme a popřípadě přidáme špetku soli, pepře nebo srazit kyselost rajčat malou lžičkou třtinového cukru(nechceme ratattoulie sladké) a máme připraveno.
  7. Skvělý způsob podávání je s opečenou bílou bagetkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.