Vepřová játra

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1023 KJ
bílkovina
32 g
sacharidy
11 g
tuky
7 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
737 mg
fosfor
625 mg
cholesterol
462 mg
sodík
173 mg
vápník
74 mg
hořčík
70 mg
železo
25 mg
zinek
12 mg
měď
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřových jater
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g fazolových sterilovaných lusků
  • 1 kapie
  • 1 lžička solamilu
  • 100 ml masového vývaru
  • Sůl
  • Pepř
  • Mleté nové koření

Postup:

  1. Játra očistíme,omejeme a nakrájíme na nudličky
  2. Rozpálíme 2 lžíce oleje
  3. Zprudka játra opečeme
  4. Přidáme na jemno nakrájený česnek,fazolové lusky,nakrájenou červenou kapiji a cibuli na kolečka
  5. Opepříme a přidáme špetku mletého nového koření
  6. Játra podlejeme vývarem a přikrejeme poklicí
  7. Dusíme 15 minut při snížené teplotě
  8. Jednu lžičku solamilu rozmícháme ve dvou lžících vývaru a zahustíme játra
  9. Nakonec osolíme a krátce povaříme
  10. Podáváme s pečivem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.