Jehněčí kotlety

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2787 KJ
tuky
53 g
bílkovina
26 g
sacharidy
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
557 mg
fosfor
274 mg
cholesterol
126 mg
sodík
90 mg
hořčík
33 mg
vápník
26 mg
zinek
5 mg
železo
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 600 g jehněčích kotlet ( 4 ks )
  • 200 g rýže
  • pepř celý (4 kuličky)
  • 3 kuličky nové koření
  • Sůl
  • 20 g másla
  • Snítky petrželky
  • Olej
  • 150 g žampionů
  • 100 ml černého piva

Postup:

  1. Do hrnce dáme 1 litr vody,pepř,nové koření a sůl
  2. Až voda vaří nasypeme do ní rýži
  3. Vaříme do měka cca 20 minut
  4. Pak rýži scedíme,necháme okapat
  5. Nakrájené žampiony na plátky a s nasekanou petrželkou podusáme na pánvy na másle
  6. Kotlety po obvodu nařízneme,naklepeme,osolíme a zprudka pečeme po obou stranách
  7. Podléváme pivem
  8. Pak dusíme do měka
  9. Kotlety přelijeme žampiony a podáváme s rýží

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.