Žampiony na Řecký způsob

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1377 KJ
tuky
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
14 g
bílkovina
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
draslík
782 mg
fosfor
227 mg
vápník
45 mg
hořčík
36 mg
sodík
23 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 450 g žampionů
  • 3 oloupaná rajčata
  • 100 g sterilovaných cibulek
  • 1 větší cibule
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • Snítka celerové natě
  • Snítka tymiánu
  • 10 zrníček pepře
  • 2 bobkové listy
  • Snítka petržele
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • Sůl

Postup:

  1. Žampiony oloupeme, očistíme, oddělíme nožičky a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme do sklovata na drobno nakrájenou cibulku a přidáme čtvrtky žampionů. Dusíme při mírné teplotě, dokud se nevypeče voda.
  2. Přidáme nakrájená rajčata (můžou být i z plechovky), bobkový list, tymián, prolisovaný česnek, nasekanu celerovou nať, petrželku, osolíme a opepříme.
  3. Přimícháme rajčatový protlak, koriandr, zrnka pepře, citronovou šťávu a promícháme, až se vytvoří kompaktní směs.
  4. Přilejeme víno, přidáme malé cibulky a vaříme cca na mírném ohni 15 minut. Hotovou směs ochutnáme a popřípadě dochutíme.
  5. Podáváme vychladlé v miskách, ozdobené petrželkou s čerstvým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.