Telecí řízek

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3159 KJ
bílkovina
69 g
tuky
48 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
sacharidy
5 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
189 mg
fosfor
134 mg
draslík
81 mg
sodík
43 mg
vápník
38 mg
hořčík
14 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g telecí kýty
  • 150 g plátkového sýra
  • 150 g šunky
  • trocha hladké mouky
  • 4 vejce
  • 200 g sýra
  • 100 g másla
  • 200 ml masového vývaru

Postup:

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme na tenko, osolíme, po obou stranách opečeme na pánvi na másle asi 10 minut. Maso odložíme do misky.
  2. Do výpeku dáme šunku nakrájenou na nudličky, opečeme a poprášíme hladkou moukou. Podlejeme masovým vývarem, rozšleháme mouku, aby nebyly hrudky a povaříme asi 10 minut, aby byla mouka vařená.
  3. Maso vložíme zpět a prohřejeme.
  4. Servírujeme na talíř, ozdobíme nastrouhaným vajíčkem uvařeným natvrdo a strouhaným sýrem.
  5. Podáváme s vařeným bramborem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.