Kremrole z listového těsta

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 30 minut
Ta lahodná a křehká chuť Vás dostane na kolena doma, ne v cukrárně ;-)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1289 KJ
sacharidy
74 g
cukry
73 g
bílkovina
2 g
lepek
1 g
fosfor
33 mg
cholesterol
32 mg
draslík
20 mg
sodík
10 mg
vápník
8 mg
hořčík
4 mg

Ingredience

    Kremrole

  • 2 Listová těsta (kupuji už to vyválené)
  • 1 vajíčko (na potření)
  • trocha moučkového cukru (na posypání)
  • KRÉM:

  • 5 bílků
  • 300 g moučkového cukru
  • Špetka soli

Nástroje

    Trubičky na kremrole

Postup:

  1. Připravíme si plech s pečícím papírem a vyválené listové těsto.
  2. Těsto si nakrájíme na tenké plátky a připravíme si trubičky.
  3. Trubičky potřeme tukem na vaření a namotáváme na ně proužky těsta, tak aby těsto bylo vždy na trubičce trošinku přes sebe.
  4. Potřeme vajíčkem a dáme do trouby na 170° tak na 6 minut.
  5. Kremrole sundáváme z trubiček ještě za tepla (stačí trubičkou ťuknout do stolu a jde to hezky dolů).
  6. Necháme je vychladnout a připravíme si krém.
  7. Do vodní lázně si dáme bílky se špetkou soli a začneme mixovat a mixujeme dokud se nám nevytvoří krásný tuhý sníh. Když je dost tuhý, sundáme z lázně a pomalu přisypáváme moučkový cukr a dál pomaleji mixujeme.
  8. Krém dáme ztuhnout do lednice. Pokud by nebyl dost tuhý, je dobré přimixovat 1 lžíci solamylu (škrobu).
  9. Vychladlé kremrole plníme krémem (stačí i svačinový sáček, do kterého uděláme v jednom spodním rohu dírku). Plníme z obou stran.
  10. Nakonec pomoučíme cukrem.
  11. Tímto receptem rychle a mile potěšíte své blízké. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.