Guláš na víně

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4063 KJ
tuky
57 g
bílkovina
55 g
sacharidy
53 g
cukry
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,066 g
fosfor
513 mg
cholesterol
161 mg
sodík
119 mg
vápník
118 mg
hořčík
95 mg
měď
14 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 750 g hovězí kližky
  • Olej
  • 3 cibule
  • 2 lžíce červené papriky
  • 1 chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • Kmín
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml přírodního bílého vína
  • 1/2 litru zeleninového bujonu
  • 4 bobkové listy
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Na troše rostliného oleje zpěníme na drobno nakrájené cibule, zasypeme 2 lžícemi sladké papriky a přidáme nakrájenou malou chilli papričku.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme a přidáme nakrájené stroužky česneku, kmín, rajský protlak, zalejeme vínem a vývarem.
  3. Když maso změkne - asi tak za 1 hodinu (podle masa) - přidáme bobkové listy a dusíme bez pokličky, až se voda odpaří na správnou gulášovou hustotu.
  4. Podáváme ideálně s karlovarským knedlíkem a dobrým pivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.