Bramborové lasagne

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 55 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3814 KJ
sacharidy
82 g
tuky
45 g
bílkovina
43 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
draslík
1,905 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
fosfor
470 mg
cholesterol
323 mg
vápník
149 mg
sodík
146 mg
hořčík
136 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1,5 kg brambor
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 250 g klobásy
  • 200 g salámu ( šunkový)
  • Sůl
  • Pepř
  • Podravka
  • 10 vajec
  • 150 g tvrdého sýru (nastrouhaného)

Nástroje

    Zapékací mísu

Postup:

  1. Nejprve si oloupeme brambory a necháme je v celku, a dáme je vařit do osolené vody.
  2. Než se brambory uvaří (cca 20 minut, necháme je trochu tvrdší, aby se nam lépe krájely), tak si nakrájíme papriku a klobásy na tenké plátky. V misce si rozšleháme vajíčka se solí.
  3. Když máme brambory hotové, zcedíme je a necháme trochu vychladnout. Nakrájíme si je na plátky (kolečka).
  4. Vezmeme zapékací mísu a na dno naskládáme brambory, které posypeme solí, pepřem a podravkou. Na to naskládáme kolečka šunky,klobásy a papriky. A dáme zase brambory, takhle postupě připravíme asi 5 vrstev.
  5. Zalijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéct do trouby na 160° přibližně 50 minut. Nakonec nasypeme navrch nastrouhaný sýr a pečeme ještě tak 5 minut.
  6. Necháme trochu vychladit a krájíme na kostky. Servírujeme například s nakládanou okurkou. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.