Telecí brzlík

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1049 KJ
bílkovina
23 g
sacharidy
12 g
tuky
10 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
fosfor
719 mg
draslík
529 mg
cholesterol
353 mg
sodík
111 mg
vápník
47 mg
hořčík
40 mg
zinek
4 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 500 g brzlíku
  • 500 ml masového vývaru
  • 120 g kořenové zeleniny (mrkev,celer, petržel)
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Brzlík vaříme v osolené vodě 3 minuty a pak jej hodíme do studené vody. Po vychladnutí jej zbavíme žilek a odblaníme.
  2. Do vývaru dáme nakrájenou zeleninu i cibuli. Přisolíme, okořeníme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Vložíme do vývaru brzlík a pomalým vařením vaříme do měkka cca 20 minut.
  3. Brzlík nakrájíme na plátky a podáváme třeba s dušenou rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.