Dušená karotka s koňakem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
686 KJ
sacharidy
15 g
cukry
13 g
tuky
10 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
238 mg
sodík
70 mg
vápník
41 mg
fosfor
34 mg
cholesterol
30 mg
hořčík
19 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 350 g mrkve
  • 50 g másla
  • 100 ml vývaru (zeleninový )
  • 35 g moučkového cukru
  • sůl
  • 4 cl koňaku

Postup:

  1. Očištěnou karotku nakrájíme na kostičky.
  2. Do kastrolu dáme rozehřát máslo, podlejeme trochou vývaru, jemně osolíme a dusíme do měkka (cca 15 minut).
  3. Když je karotka měkká, necháme šťávu trochu vyvařit a zalijeme koňakem, osladíme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme (cca 5 minut).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.