Hrachová polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Vaření: 50 minut
Celkově: 50 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1006 KJ
sacharidy
34 g
tuky
8 g
bílkovina
5 g
vláknina
3 g
cukry
1 g
lepek
1 g
draslík
630 mg
fosfor
247 mg
hořčík
76 mg
vápník
63 mg
sodík
29 mg
železo
12 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g hrachu
  • 60 g tuku
  • 60 g hladké mouky
  • 2 l vývaru z uzeného masa (nebo vody)
  • sůl
  • majoránka
  • česnek
  • rohlík
  • plátek másla

Postup:

  1. Hrách necháme přes noc namočený ve studené vodě.
  2. Druhý den vodu z hrachu slijeme, zalijeme čistou vodou nebo vývarem z uzeného masa a povaříme jej doměkka. Uvařený hrách umeleme na strojku nebo prolisujeme cedníkem.
  3. Připravíme si světlou jíšku z tuku a mouky. Jíšku rozředíme uvařenou vodou s hrachem, osolíme, přidáme majoránku a ještě 10 minut povaříme.
  4. Až odstavíme polévku ze sporáku, přidáme do ní prolisovaný česnek.
  5. Výborná je s křupavými kousky rohlíku osmaženého na másle.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.