Úhoř na víně

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2597 KJ
tuky
42 g
bílkovina
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
sacharidy
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
905 mg
fosfor
484 mg
cholesterol
229 mg
vápník
174 mg
sodík
112 mg
hořčík
82 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g úhoře
  • 80 g másla
  • 120 g žampionů (konzervovaných)
  • 500 ml červeného vína
  • 15 g hladké mouky
  • 1 velká cibule (červená)
  • 1 mrkev
  • 1 pórek
  • 1 česnek
  • 1 bobkový list
  • celerová nať
  • trochu petrželové natě
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Očištěného úhoře nakrájíme na cca 3 cm špalíčky. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme na drobno.
  2. V kastrolu osmahneme na másle (40 g) nadrobno nakrájenou cibulku, zeleninu, bylinky, prolisovaný česnek a necháme zesklovaťet. Přidáme špalíky úhoře a opečeme. Opepříme, osolíme, přihodíme bobkový list.
  3. Přilejeme víno a jakmile se omáčka začne vařit, stáhneme teplotu, přidáme propláchlé žampiony. Přikrejeme poklicí a dusíme cca 20 minut.
  4. Na zbylém másle a z mouky uděláme tmavou jíšku a zahustíme omáčku. Jídlo dochutíme (sůl, pepř, citronová šťáva).
  5. Podáváme s opečenými chlebovými krutony potřené česnekem a zapíjíme červeným vínem.
  6. Místo úhoře můžem použít i jinou rybu s tužším masem (např. sumec).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.