Perničky hned měkké

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 15
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
842 KJ
sacharidy
31 g
cukry
10 g
tuky
6 g
bílkovina
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
82 mg
fosfor
75 mg
cholesterol
42 mg
vápník
21 mg
hořčík
16 mg
sodík
7 mg

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g cukr moučka
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 žloutek

Postup:

  1. Na vál nasypeme mouku, cukr, sodu, koření, prášek do pečiva a sypkou směs promícháme. Uděláme doprostřed důlek a do něj klepneme vejce, přidáme med a změklé máslo. Vše zpracujeme v těsto. Dáme na talíř a na půl hodiny odpočinout do lednice.
  2. Mezitím si připravíme troubu na 150 stupňů a na plech pečící papír.
  3. Z těsta vyválíme placku 1.5 cm a vykrajujeme různé tvary.
  4. Až je plech plný, potřeme perníčky peroutkou rozšlehaným žloutkem s vodou.
  5. Pečeme cca 10 minut. Z této dávky jsou tak dva plechy.
  6. Výhoda těchto perníčků je, že jsou hned měkké. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.