Pikantní pečený králík

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Králík pečený se slaninou, zeleninou a kořením
Pečený králík
Pečený králík

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2675 KJ
tuky
45 g
bílkovina
42 g
sacharidy
15 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
4 g
cukry
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
483 mg
vápník
390 mg
sodík
356 mg
fosfor
257 mg
cholesterol
221 mg
hořčík
170 mg
železo
12 mg
zinek
9 mg
mangan
5 mg
měď
4 mg

Ingredience

  • 500 g králičí zadní
  • 100 g másla
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1/2 celeru
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 rajčata
  • 6 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • tymián
  • sůl

Postup:

  1. Všechnu zeleninu kromě rajčat pokrájíme a vložíme do pekáčku.
  2. Králičí maso omyjeme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny pokrájíme a dáme také do pekáčku.
  3. Maso položíme na zeleninu, podlijeme troškou vody, posolíme, okořeníme a poklademe na něj plátky másla.
  4. Pečeme na 200 stupňů pod pokličkou necelé půl hodiny. Potom přidáme rajčata nakrájená na plátky, podle potřeby ještě podlijeme maso a pečeme již odkryté, dokud není maso hotové.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.