Honzovo kynuté buchty

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 75 minut
Vaření: 45 minut
Honzovo kynuté buchty s povidly a švestkami
Honzovo kynuté buchty

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3877 KJ
sacharidy
130 g
tuky
40 g
cukry
31 g
bílkovina
15 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
4,094 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
fosfor
476 mg
vápník
286 mg
hořčík
269 mg
cholesterol
70 mg
sodík
33 mg
železo
12 mg
mangan
3 mg
měď
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 smetana 31%
  • 250 ml mléka
  • 100 g majonézy
  • 200 ml oleje
  • 40 g droždí
  • Špetka soli
  • 3 vejce
  • 150 g práškového cukru
  • 125 g másla (nebo hery na pomazání buchet)
  • Náplň

  • 300 g povidel
  • 300 g švestek

Postup:

  1. Nejdřív si připravíme kvásek z mléka, droždí, lžíce cukru a lžíce mouky
  2. Do mouky dáme vejce, sůl, majonézu, olej, smetanu a cukr
  3. Přilijeme vzešlý kvásek a zaděláme
  4. Těsto musí být hladké, nelepí se a dělají se bublinky - nesmí být moc husté
  5. Necháme 1 h. kynout
  6. Vytvoříme buchty, plníme povidly, které přikrejeme půlkou švestky
  7. Buchty mažeme peroutkou rozehřátým maslem a skládáme na plech
  8. Pečeme v troubě 45 minut na 180 stupnů

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.