Vařená vepřová kýta s hranolkami

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Možná ne až tak obvyklá kombinace, ale rozhodně dobrá.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3546 KJ
sůl
326 g
sacharidy
85 g
bílkovina
59 g
tuky
28 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
4 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
cholesterol
399 mg
vápník
79 mg
draslík
50 mg
fosfor
39 mg
hořčík
25 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 500 g hranolků
  • 2 cibule
  • 1 červená cibule
  • 1 sáček gulášové koření
  • Sůl
  • Pepř
  • Jíška :

  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička červené mleté papriky

Postup:

  1. Nadrobno si nakrájíme cibule.
  2. Maso očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. Do hrnce dáme cca 2 lžíce oleje a cibulku na něm zpěníme.
  4. Přidáme maso, které osolíme a opepříme. Přidáme sáček gulášového koření, chvíli orestujeme a zalijeme cca 1 litrem vroucí vody. Necháme vařit cca 60 minut, aby bylo masíčko hezky křehké.

  5. Jíška:

    1. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme mouku s červenou paprikou. Všechno necháme spojit.
    2. Jíšku necháme vychladnout a pak ji přidáme do hrnce s masem. Vše pořádně provaříme cca 5-10 minut.
  6. A je hotovo, teď už jen zbývá udělat si hranolky - já je dávám na plech s pečícím papírem do trouby na 190° cca 20 minutek a můžete podávat. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.