Buchtičky se šodó

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 65 minut
Vaření: 25 minut
Domácí klasika, kterou rádi občas smlsneme. Lze použít i pudinkový krém, my si zkusíme vlastní.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4384 KJ
sacharidy
157 g
tuky
32 g
cukry
28 g
bílkovina
24 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
601 mg
draslík
408 mg
vápník
188 mg
cholesterol
180 mg
hořčík
75 mg
sodík
61 mg
železo
6 mg
zinek
4 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 250 ml bílého vína (přírodního)
  • 4 žloutky
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 3,5 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 dcl oleje
  • 1 citron

Buchtičky:

  1. Všechny sypké ingredience smícháme v jedné misce.
  2. Přilijeme vlažné mléko, olej.
  3. Rozdrobíme droždí a nastrouháme kúru z jednoho citronu.
  4. Vše důkladně promícháme a necháme hodinu kynout.
  5. Po vykynutí dáme na vál a těsto rozdělíme na několik dílů. Ty si pak rozválíme na dlouhé válečky. Položíme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Poté válečky rozkrájíme na kousky. Potřeme olejem a dáme péct na 170' C.
  6. Pečeme 20-25 min do zlatova.

Šodó:

  1. Nejdřív za studena důkladně rozšleháme vejce, cukr a víno.
  2. Pak dáme hrnec s pěnou do vodní lázně.
  3. Přidáme vanilkový lusk, který podélně rozřízneme a vyndáme zrníčka, které přidáme do směsi.
  4. Vezmeme si metlu a za stálého šlehání zahříváme.
  5. Směs je nejdřív řídká a hodně pění. Nebojte, pak postupně houstne, pěny ubývá, až je hustá – i když stále s pěnivou strukturou.

Podáváme ihned, právě odstavené jsou nejlepší.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.