Rizoto s liškami

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
krémové rizoto s houbami a parmazánem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2148 KJ
sacharidy
70 g
bílkovina
16 g
tuky
16 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
1 g
fosfor
220 mg
draslík
72 mg
cholesterol
31 mg
vápník
15 mg
hořčík
14 mg
sodík
12 mg

Ingredience

  • 300 g rýže Arborio (nebo Carnaroli)
  • 200 g lišek (čerstvé)
  • 300 ml silného kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1 malá cibule (ideální šalotka)
  • lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 100 g parmazánu

Postup:

  1. Nadrobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji s kouskem másla do sklovata.
  2. Nasypeme rýži a společně chvilku restujeme.
  3. Zastříkneme bílým vínem, které necháme odvařit.
  4. Postupně, po malých dávkách, přidáváme horký kuřecí vývar.
  5. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže).
  6. Lišky omyjeme, natrháme na kousky a na pánvi na másle orestujeme do zlatova. Bude stačit jen chvilička.Osolíme je.
  7. Až je rizoto skoro hotové, přidáme do něj lišky a ještě krátce společně povaříme.
  8. Jakmile je rizoto podle našich představ, vmícháme polovinu nastrouhaného parmazánu a studené máslo. Ale mícháme opatrně, abychom jednak nerozbili moc lišky a jednak z rizota neudělali kaši.

  9. Ihned servírujem s nastrouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat