Rajčatová polévka s celestýnskými nudlemi

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1892 KJ
sacharidy
33 g
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
vláknina
4 g
cukry
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
357 mg
fosfor
97 mg
vápník
92 mg
hořčík
76 mg
sodík
61 mg
cholesterol
54 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 350 g rajčat
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 350 ml rajčatového protlaku
  • 90 g másla
  • trochu bazalky(čerstv=)
  • špetka hnědého cukru
  • sůl
  • špetka pepře
  • zakysaná smetana (na dochucení)

Postup:

  1. Připravte si jíšku: v hrnci rozehřejte máslo a opražte na něm mouku. Zalijte ji studeným vývarem a přiveďte k varu.
  2. Do vývaru přidejte čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré.
  3. Promíchejte a vařte přibližně 20 minut.
  4. Zatímco se polévka vaří, přidejte do ní pár lístků čerstvé bazalky.
  5. Uvařenou polévku propasírujte přes síto, nebo ji rozmixujte ručním mixérem.
  6. Dochuťte čerstvě namletým pepřem, osolte. Dle kyselosti rajčat doslaďte hnědým cukrem.
  7. Hotovou polévku dejte na talíř. Ozdobte kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky. Přidejte Celestýnské nudle (recept u mě na profilu).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.