Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 6373 KJ
- sacharidy
- 187 g
- bílkovina
- 66 g
- tuky
- 54 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- vláknina
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 5 g
- sůl
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 825 mg
- fosfor
- 282 mg
- vápník
- 176 mg
- hořčík
- 87 mg
- cholesterol
- 60 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 4 větší pšeničné tortilly
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g drcených rajčat
- 300 g fazolí (konzervovaných ideálně černých)
- 200 ml hovězího vývaru
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička třtinový cukr
- 1 lžička římský kmín
- svazek koriandru
- 2 chilli papričky
- pepř
- sůl
- 200g chedar
- 100g zakysané smetany
- 300g červené rýže( Mexické)
- 280g rýže Parbolaid
- 600ml hovězí vývar
- 300g drcených rajčat
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 chilli paprička
- 1 čajová lžička římského kmínu
- hrst koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Mexická červená rýže
Postup:
- V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli s česnekem a nadrobno nasekanou chilli papričkou (pokud máme rádi ostřejší, necháme ji se semínky) a červenou paprikou nakrájenou na kostičky, a společně chvilku zarestujeme.
- Vložíme maso, osolíme, opepříme a opékame do hněda. Snažíme se, aby se opeklo všude a krásně rozdělilo - můžeme použít šťouchadlo na brambory.
- Okořeníme římským kmínem, přihodíme do základu celou skořici a přilijeme drcená rajčata.
- Dusíme do měkka, za občasného přilévání horkého vývaru.
- Před koncem přidáme scezené fazole.
- Dochutíme solí, pepřem a cukrem dle chuti a přidáme nasekaný koriand
- Tortillu vložíme do mikrotenového sáčku s pár kapkami vody a necháme rozehřát 10 až 15 vteřin v mikrovlnce - změkne a lépe se s ní pracuje.
- Na tortillu dáme chedar nastrouhaný na hrubo, jakoby do řádku a cca 5 cm z každé strany necháme prázdné.
- Na sýr dáme vrstvu masového ragů. Na ragů vrstvu mexické rýže a pár lístků koriandru.
- Nyní můžeme tortilu zabalit. přehneme prázdné okraje přes směs a zabalíme do ruličky.
- Posypeme ještě strouhaným chedarem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C cca 8 - 10 minut.
- Podáváme se zakysanou smetanou a zbytkem mexické rýže, kterou jsme nespotřebovali do náplně.
Mexická červená rýže:
- Cibuli, česnek, chilli papričku i červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky.
- V kastrolu rozehřejeme olej a vše na něm orestujeme do skleněna.
- Přisypeme rýži, římský kmín,promícháme a ještě chvilku orestujeme společně.
- Přidáme protlak a horký vývar a necháme zvolna, za občasného promíchání, vařit.
- Až je rýže téměř měkká, můžeme přidat rajčata, promíchat a uvařit do měkka.
- Dlechuti rýžoi dochutíme solí a pepřem.
- Při podávání rýži posypeme nasekaným koriandrem.
- je to super příloha k masům.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Cheesecake
Glazované cibulky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.