Bramboračka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Vynikající polévka, u nás oblíbená bez hříbků i s nimi ...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
569 KJ
sacharidy
14 g
tuky
3 g
bílkovina
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
688 mg
fosfor
151 mg
vápník
77 mg
hořčík
40 mg
sodík
16 mg
cholesterol
9 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 8 brambor
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • listová petržel
  • 50 g hřibů

Postup:

  1. Zeleninu a brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do hrnce si dáme rozpustit máslo a přidáme najemno nakrájenou cibulku. Necháme ji lehce orestovat a zaprášíme moukou.
  3. Vše orestujeme a zalijeme vývarem.
  4. Přidáme brambory, mrkev, petržel a prolisovaný česnek.
  5. Vše necháme vařit, ať se to krásně spojí - cca 45 minut.
  6. Kdo přidává houby, tak čerstvé osmahneme přímo s cibulkou a sušené přidáme až s brambory (sušené se můžou před použitím namočit).
  7. Je to výborná polévka, která zasytí. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.